News
Biography
Featured Bands
Alex Riel Trio  
Boel/Dahl/Vinding
/Riel
 
Dahl/Vinding/Riel  
 
Santa Cruz  
Riel & Pasborg
 
Discography
Private
Collection
Press
Links
E-mail

 

 

 

 

FEATURED BANDS
BOEL - DAHL -VINDING - RIEL

 

In Danish only ...

Hanne Boel (f. 1957) er et særdeles velkendt og anerkendt navn på den skandinaviske musikscene, hvor hun i årevis har rangeret som en af de mest populære og bedst sælgende sangerinder. På baggrund af en uddannelse fra Det Kgl. Danske musikkonservatorium har hun siden de tidligere 80’ere formået at slå sit navn fast i adskillige konstellationer, der musikalsk spreder sig over pop, rock og soul til jazz. Hanne var bl.a. medlem af rockgruppen Blast inden hun i 1988 udsendte sit debutalbum ”Black Wolf”, der skaffede hende titlen som årets danske sangerinde. Den er siden fulgt op af en række succesfulde pladeudgivelser, hvoraf flere har fået priser. Således modtog albummet ”Dark Passion” fra 1990 ikke mindre end 4 grammy’er. Hanne har netop udsendt et anmelderrost nyt album med titlen ”Private Eye”.
Selvom det foreløbigt kun er blevet til ét enkelt jazz-album i rækken af udgivelser, fortjener hendes evner som jazz sangerinde absolut ligeså megen anerkendelse. Tidligt i sin karriere indledte Hanne et samarbejde med jazz pianisten Jørgen Emborg, bassisten Mads Vinding og trommeslageren Alex Riel, der udmøntede sig i jazz pladen Boel-Emborg-Vinding-Riel”. Pladen udkom i 1988 - umiddelbart før hendes pladedebut på popscenen – og både den og bandets liveoptrædener høstede særdeles stor ros hos anmeldere såvel som publikum. De følgende mange år valgte Hanne at koncentrere sig om sine egne projekter. Men ved enkelte lejligheder har hun ladet sig lokke til at synge jazz, bl.a. under Copenhagen Jazzfestival, og hver gang har det været for fulde huse og med enorm succes. 

Med ”Boel-Dahl-Vinding-Riel” konstellationen bliver Hanne akkompagneret af ingen ringere end een af Europas fornemmeste jazz-trioer bestående af den den fremragende pianist Carsten Dahl samt det efterhånden legendariske makkerpar, bassisten Mads Vinding og trommeslageren Alex Riel. Alle tre har de for længst slået deres navn fast på den internationale jazzscene.

Carsten Dahl, (f. 1967) som er yngste mand i truppen, har igennem de seneste år nydt uhyre stor bevågenhed fra både dansk og udenlandsk side. Han har gjort sig bemærket i mange forskellige sammenhænge: som solo pianist, som akkompagnatør for vokalister (bl.a. Cæcilie Norby), i samspil med diverse danske og internationale topnavne, i big bands m.m. … ja, selv som trommeslager! Han er i det hele taget en herre, der er svær at sætte i bås. Én ting er dog sikker, hans virtuositet koblet med en udpræget lyrisk fornemmelse og en fænomenal rytmik gør det altid til en oplevelse at høre ham. Carsten har allerede spillet og indspillet med en lang række internationale topnavne og turneret i det meste af verden.

Mads Vinding’s (f. 1948) success med at lede klavertrioer igennem de seneste år er næppe gået nogen jazzfans næse forbi. Hans forskellige trio-konstellationer med pianister som italienske Enrico Pieranunzi, amerikanske Roger Kellaway og ja, danske Carsten Dahl, har høstet mange fine anmeldelser og adskillige priser, både i DK og i udlandet.  Bl.a. modtog cd’en ”Six Hands, Three Minds, One Heart" med netop Carsten Dahl og Alex Riel ikke færre end 3 grammy’er ved Danish Music Awards i 2001.
Mads Vinding selv er en erfaren herre, og har længe været helt i top i den fornemme række af danske bassister, der har vundet internationalt ry. Mads har igennem årtier spillet med stort set alt og alle i jazzens verden inklusiv navne som Herbie Hancock, Wayne Shorter, Stan Getz etc.
Mads er stadig særdeles efterspurgt og turnerer flittigt i og udenfor landets grænser. En imponerende diskografi på over 600 indspilninger vidner om hans produktivitet. Desuden har Mads Vinding produceret plader, skrevet filmmusik og modtaget flere priser.

Alex Riel (f. 1940) har gennem sit samarbejde med en usædvanlig lang række danske og internationale stjerner igennem 5 årtier for længst slået sit navn fast som en af Europas mest betydningsfulde jazz trommeslagere. Ikke mindst hans medvirken i pianisten Bill Evans’ Trio i 60’erne samt samarbejdet med navne som Ben Webster og Dexter Gordon, og i de senere år bl.a. Michael Brecker, Mike Stern og Pat Metheny, har gjort hans navn kendt langt ud over landets grænser. Også Alex har turneret i det meste af verden, medvirket på flere hundrede pladeindspilninger og høstet adskillige priser og titler for sit bidrag til jazz musikken. Ikke desto mindre har Alex også sat sit præg på rock musikken i Danmark bl.a. som oprindeligt medlem af legendariske ”Savage Rose” samt gennem sit mangeårige samarbejde med sangeren Sebastian. Alex er dog først og fremmest kendt som en moderne jazz trommeslager med en udpræget melodisk fornemmelse, der bla. har gjort ham til en elsket akkompagnatør for vokalister. Trods sine snart 67 år er Alex stadig i fuld vigør og lever fortsat fuldt ud op til sin status som både tromme-ikon og legebarn.

BOOKING:  Alex Riel   drummer@alexriel.dk

For yderligere info se:
www.hanneboel.dk   
www.carstendahl.dk
   
www.vinding.dk


Top floor, please